Site Overlay

Wanneer stopt de scheidsrechter de klok in een voetbalwedstrijd?

als een lange tijd voetballiefhebber, heb ik altijd nagedacht over waarom de klok in voetbalwedstrijden nooit lijkt te stoppen. Het is misschien iets moeilijk te begrijpen voor fans van andere sporten zoals basketbal en American Football waar er talloze regels die praten over hoe de tijd moet worden beheerd tijdens het spel.

dus, wanneer stopt de scheidsrechter de klok in een voetbalwedstrijd? De klok in een voetbalwedstrijd stopt pas bij rust., In professionele spellen heeft elke helft een duur van 45 minuten plus de extra tijd aan het einde van elke helft om de verloren tijd in te halen toen de klok bleef draaien, hoewel niemand daadwerkelijk aan het spelen was.

In andere sporten stopt de klok meestal wanneer de speler of de bal uit de bounce is. Er bestaan ook timeouts die de klok kunnen stoppen. Dit bestaat in zaalvoetbal, maar niet veldvoetbal, het is een stuk eenvoudiger. Het dichtst bij dit in Voetbal is de onlangs opgenomen “koeling pauzes”. Echter, de tijd stopt ook niet op deze pauzes., Zorg ervoor om te blijven lezen om te begrijpen hoe time management in Voetbal werkt.

waarom de tijd nooit stopt?

Ik kan u vertellen dat de tijd nooit stopt omdat er geen wetten in het regelboek zijn die regelen hoe en wanneer het zal stoppen. Het reglement zegt alleen dat er twee helften van elk 45 minuten zijn. Ik weet echter dat u echt wilt weten waarom de regels zo zijn. Is dit wel logisch?

Ik denk dat iedereen die van voetbal houdt zich ervan bewust is dat dit niet iets normaals is. Dat gezegd hebbende, geloof ik echt dat het op deze manier met opzet is gemaakt., Het maken van de klok lopen zonder te stoppen tot rust is de eenvoudigste manier om het te doen en misschien wat meer logisch klonk terug in de jaren 1800 toen voetbal werd geboren.

echter, als er een probleem zou zijn geweest met time running stop-less zouden ze waarschijnlijk de regels al lang geleden hebben veranderd, toch?

dus, waarom stopt de klok in voetbal nooit? De belangrijkste reden waarom de tijd in voetbal nooit stopt is dat de essentie van voetbal is om het spel zo vloeiend mogelijk te maken. Ook, het helpt het einde van het spel onvoorspelbaar te zijn. Dit maakt het spel aanzienlijk emotioneler.,

Ik ben ook een basketbal en American Football fan, maar soms worden deze sporten te voorspelbaar aan het einde van de wedstrijden omdat je weet dat wanneer de klok cero bereikt het spel automatisch eindigt. Het beperkt de mogelijkheden van de verliezende teams om een comeback te maken.

in Voetbal werkt het niet op die manier. Wanneer de tijd 90 minuten bereikt zal het spel niet automatisch stoppen. Het spel stopt als de scheidsrechter het zegt.

je zou kunnen denken dat dit gek is. Wat als een scheidsrechter wil dat het verliezende team scoort en het spel niet wil stoppen? Is dit niet oneerlijk?, Helaas ja, en het is veel gebeurd. Het is echter niet zo eenvoudig, iedereen in het veld kijkt naar de tijd en beoordeelt of de extra tijd die door de scheidsrechter is gegeven (stoptijd) eerlijk was. Ik zal je later vertellen wat de stoptijd is.

het maakt het spel meer gepassioneerd

Het is waar dat de manier waarop tijd wordt beheerd in het voetbal een aantal negatieve aspecten heeft, maar ik zou zeggen dat er meer positieve dan slechte dingen zijn. Het draagt zeker bij aan het spel om meer gepassioneerd. Blijkbaar, het heeft goed gewerkt als voetbal wordt beschouwd als de meest populaire sport in de wereld.,

passie heeft er veel mee te maken. Vergeet niet dat we emotionele wezens zijn en we houden van alles wat ons emoties laat voelen. Ik schreef een artikel over 17 redenen waarom voetbal is de meest populaire in de wereld. Ik ben er helemaal zeker van dat de manier waarop de tijd wordt beheerd in voetbal heeft te maken met dat.

Ik denk dat wat voetbal mooi maakt is dat het perfect onperfect is. Het gaat niet om het perfectioneren van de regels. Het is mooi om te zien hoe een spel dat zo eenvoudig te begrijpen zoveel geluk in mensen genereert.,

Law #7

laten we nu technisch gaan. Alles over de tijd in het voetbal is gelegen in de wet # 7 van het regelboek. Volgens deze wet wordt het spel gespeeld in twee gelijke helften van 45 minuten. Tussen elke helft hebben de spelers een maximale rusttijd van 15 minuten. Dit betekent dat de klok in het voetbal slechts 15 minuten op rust stopt.in hoofdstuk drie van deze wet wordt gesproken over de vergoeding voor verloren tijd. Deze regel is uiterst belangrijk om te compenseren voor het feit dat de klok nooit stopt in het voetbal., De klok zal niet stoppen, maar er zijn spelsituaties die het spel zal stoppen als een blessure, tijdverspilling, vervangingen, onder andere, waarin de klok zal blijven lopen, hoewel niemand speelt.

in plaats van de klok te laten stoppen, laten ze hem doorgaan en laten ze meer minuten spelen om de verloren tijd te compenseren tijdens de momenten dat het spel werd gestopt. Deze toegevoegde tijd aan het einde van elke helft heet stoptijd.

Wat is stoptijd? Volgens wet # 7, sectie 3, “vergoeding moet worden gemaakt door de scheidsrechter in elke helft voor alle tijd verloren in die helft”., De toelage wordt gegeven in de eerste helft en de tweede helft. Echter, het is meestal langer in de tweede helft als de meeste tijd verloren gaat in de tweede periode van het spel. Meestal zie je stilstand tijd van 1-2 minuten in de eerste helft en zelfs tot 6-7 minuten in de tweede helft. Ik denk dat scheidsrechters dit expres doen om het emotioneler te maken.

Dit maakt het einde van het spel zo onvoorspelbaar omdat niemand weet hoeveel tijd de scheidsrechter zal toestaan voor de verloren tijd tijdens die helft.,een ander vreemd ding is dat, vanuit een marketing oogpunt, voetbal niet zo lucratief is als andere all-american sporten. De tijd stopt nooit, wat betekent dat je alleen tijdens de rust kunt adverteren. Ik maakte een artikel over waarom voetbal is niet populair in de VS, waar ik uitleggen hoe het feit dat de klok nooit stopt heeft geresulteerd in het niet zo populair in dit land.

Hoe bepaalt de scheidsrechter de stilleggingstijd?,

volgens de regels moet de scheidsrechter de verloren tijd gedurende de helft compenseren voor de volgende gebeurtenissen:

• substituties
  • Assessments and removal of Blessed players
  • tijd verspillen
  • disciplinaire sancties (rode en gele kaarten)
  • koeling pauzes
  • elke andere oorzaak die het opnieuw starten van het spel vertraagt (zoals excessieve doelvieringen)

de scheidsrechter verantwoordelijk voor het beslissen hoeveel onderbreking tijd zal worden toegevoegd aan elke helft is de vierde scheidsrechter., Als er iets gebeurt tijdens de stoptijd dat het einde van het spel vertraagt (na de 90 minuten), kan de extra tijd worden verhoogd door de scheidsrechter, maar niet worden verminderd.

Het is belangrijk om te weten dat de gecompenseerde tijd alleen voor de verloren tijd in de helft mag zijn. Bijvoorbeeld, als de scheidsrechter een fout maakte en slechts 1 minuut aan de eerste helft toevoegde toen hij 2 had moeten geven, kan hij de lengte van de tweede helft voor zijn fout niet veranderen.

Wat is tijdverspilling?

Als u nieuw bent in Voetbal is dit waarschijnlijk een concept waar u nog nooit van gehoord hebt., In andere sporten waar teams de tijd kunnen stoppen met timeouts gebruiken ze ze vaak om hun tegenstanders af te koelen als ze over je heen rennen.

wanneer een speler op een reeks van 3 ‘ s in basketbal de tegenovergestelde coach meestal callt een time-out om hem te verliezen zijn momentum. Hetzelfde gebeurt in American Football wanneer een team moet ontmoeten om te bespreken hoe ze zullen stoppen met het andere team dat voortdurend beter wordt in het spel.

als je geen time-out kunt callen of het spel kunt stoppen in Voetbal, hoe koel je dan tegenstanders af?, Voetballers moesten hun intelligentie gebruiken om het spel te laten stoppen en ze vonden tijdverspilling uit.

tijdverspilling kan op vele manieren worden gedaan. De meest voorkomende is door het simuleren en overdrijven van een overtreding zoals je ziet in de foto hierboven (dat ben ik). Normaal teams die winnen beginnen om het spel te vertragen door te lang op de grond te blijven om tegenstanders momentum te laten verliezen, en te voorkomen dat ze gelijkspel. Omdat de tijd niet stopt met draaien, wordt gezegd dat ze het opzettelijk verspillen omdat het blijft draaien, ook al wordt het spel niet gespeeld.,

als voetballer kan ik zeggen dat er niets frustrerender is dan één doelpunt achter te zijn, je team is in een goed moment, maar je kunt het spel nog steeds niet gelijkzetten omdat er iemand opzettelijk tijd verliest op de vloer terwijl de tijd blijft lopen. Het is klote, maar aan het einde van de helft zullen scheidsrechters die tijd compenseren bij stilstand en het einde van het spel zal nog beter zijn.

Het is grappig omdat de meeste mensen die zelden naar voetbal kijken niet kunnen begrijpen waarom voetballers zo dramatisch zijn. Het antwoord is niet zo eenvoudig, maar het heeft te maken met het verspillen van tijd., Ik schreef een artikel met de reden waarom voetballers zijn zo dramatisch en nep verwondingen? Neem een kijkje op het en misschien zul je veel meer begrijpen waarom sommige spelers handelen op die manier.

Time-wasting in voetbal wordt gesanctioneerd met een gele kaart. Dit wordt vaak gezien wanneer keepers te lang duurt om een doelschop te maken. Time-wasting wordt ook enorm afgewezen door de meeste fans en spelers, dat is een van de redenen waarom zo veel mensen haten Neymar jr, een van de meesters van time-wasting.

Het draait allemaal om tactiek. Als je aan de verliezende kant, uiteraard tijd verspillen zal frustreren u., Maar als je team wint, geloof me, dan wil je dat ze het doen. Op het einde, dat is wat stoptijd is voor, om te compenseren voor die “dode tijd” tijdens het spel.

de controverse achter de stoptijd

zoals u hebt gezien, is dit een regel die zeer subjectief kan zijn volgens de criteria van de scheidsrechter. In andere sporten is er geen discussie over wanneer het spel eindigt, omdat het gewoon eindigt wanneer de klok 0s markeert. in Voetbal Weet je niet wanneer het zal eindigen, de scheidsrechter beslist. Je hoeft geen voetbalfan te zijn om te denken dat dit op een dag slecht kan aflopen.,

in feite is het al vele malen slecht afgelopen. Er zijn teams die wedstrijden hebben verloren na de toegevoegde tijd door de vierde scheidsrechter al klaar. We hebben ook gezien scheidsrechters geven te veel tijd in vergelijking met de werkelijke hoeveelheid tijd die werd verloren tijdens die helft alleen maar om het verliezende team meer tijd te geven om het spel gelijk te maken.

wat erger is, is dat het normaal gesproken een beslissing van de scheidsrechter is die moeilijk in beroep kan gaan, omdat de stoptijd die een speler of coach vindt dat moet worden toegevoegd, zal veranderen afhankelijk van hun perspectief van het spel.,

nogmaals, het enige wat ik kan zeggen is dat deze onvolkomenheden zijn wat voetbal mooi maken. Het hebben van uw team scoren een game-winnende doelpunt in stilstand tijd is een van de meest opwindende dingen die je zult zien in de sport.

Koelpauzes

een van de redenen waarom voetbal wordt beschouwd als een van de meest fysiek veeleisende sporten is dat er tijdens helften geen kans was voor spelers om ten minste te hydrateren. Spelers moesten 45 minuten achter elkaar kunnen spelen zonder rust., Dit is de reden waarom als je de praktijk voetbal ik echt adviseren u om een kijkje te nemen op mijn artikel over hoe u uw uithoudingsvermogen te verbeteren voor voetbal in een maand.

in andere sporten zou je een time-out kunnen callen waar de spelers een paar seconden kunnen rusten en hydrateren. In het voetbal deden ze nooit zoiets tot het WK van 2014.tijdens de wereld van dit jaar in Brazilië realiseerde de FIFA zich dat spelers zouden spelen bij extreem hoge temperaturen bij vochtig weer, wat de dingen fysiek nog veeleisender zou maken, maar tot op zekere hoogte zou het zelfs niet gezond zijn voor de spelers.,

om deze reden besloten ze om een periode in te voeren tijdens de helft van elke helft met een duur van maximaal 3 minuten voor spelers om te hydrateren. Maar raad eens? Zelfs toen stonden ze niet toe dat de tijd werd gestopt. Ik begrijp echt niet waarom. Scheidsrechters moesten de tijd die verloren ging tijdens de afkoelonderbrekingen aan het einde van elke helft toevoegen.

na het WK werden nog steeds koeling pauzes gebruikt en worden nog steeds toegepast. Wilde alleen maar om dit te vermelden, want het is zo dicht als het krijgt om een time-out in andere sporten., Het is echter anders omdat teams geen koelpauze kunnen noemen, het is de scheidsrechter die bepaalt wanneer de spelers kunnen hydrateren.

moet de tijd stoppen?

eerlijk gezegd denk ik dat er situaties zijn waar de tijd perfect gestopt kan worden, waar de essentie van het spel helemaal niet veranderd zal worden. Ik begrijp gewoon niet waarom ze niet toestaan dat scheidsrechters het doen.

een goed voorbeeld is het laatste dat ik noemde over de koelonderbrekingen. Voor mij, het heeft geen zin voor de tijd om te blijven lopen als je laat spelers hydrateren. FIFA zegt dat ze het compenseren in de toelage tijd., Ik denk echter dat het geen zin heeft! Stop gewoon de tijd en laat het weer lopen als je het spel hervat. Zo moeilijk is het niet.

een ander goed voorbeeld waar ik de tijd zou pauzeren is wanneer de scheidsrechter het spel onderbreekt vanwege slecht weer. Ik heb gezien wedstrijden zijn opgeschort vanwege een storm en ze laten de tijd blijven lopen in het geval dat ze kunnen hervatten het spel een paar minuten later. Nogmaals, dit slaat nergens op, ga je een half uur stilstand compenseren als de storm verdwijnt? Stop gewoon de klok en start hem opnieuw nadat het slechte weer weg is.

hoe zit het met overuren?,

Ik wilde het niet hebben over overuren in de rest van het artikel omdat het het misschien ingewikkelder maakt om het te begrijpen. Normaal kan een voetbalwedstrijd eindigen in een gelijkspel. Er zijn echter momenten dat er een winnaar moet zijn (zoals in een Play-off). Afhankelijk van de regels van de toernooien, teams zullen spelen twee extra keer van 15 minuten of ga direct naar penalty kicks.

in overuren werkt de tijd precies op dezelfde manier als in de normale tijd. Aan het einde van elke overwerkhelft (15 minuten) geeft de scheidsrechter vergoeding voor de tijd die tijdens die helft verloren gaat., Het verschil is dat in de rust van overwerk ze niet geven spelers 15 minuten om te rusten als in de reguliere rust. De scheidsrechter vraagt hen om helften te wisselen, een slok water te nemen en de tweede aanvullende helft te starten.

Ik heb veel professionele spelers horen zeggen dat ze tegen extra tijd zijn. Ze beweren dat de mensen die de regels maken niet begrijpen hoe fysiek veeleisend het is om spelers te laten spelen een extra 30 minuten na hen te dwingen om te spelen in principe 90 minuten zonder tijd te laten stoppen om hen te helpen rusten en te herstellen.