Site Overlay

Marokko landslaget

Pre-uavhengighet periodEdit

Det utvalget av Marokko ble opprettet i 1928 og spilte sin første kamp på 22 desember samme år mot B-laget i Frankrike, der det ble slått med 2-1. Dette teamet, som ble dannet av de beste fotballspillerne i LMFA eller den Marokkanske Football League (nybyggere eller innfødte), var aktiv i treningskamper mot andre nordafrikanske valg slik som de av the Football League i Algerie, the Football League i Oran, the Football League of Costantinia og Tunisia Football League., Disse sammenslutninger av nybygger klubber og lokale fotballspillere, i tillegg til å ha sitt eget mesterskap, kolliderte med hverandre i en turnering som Marokko vunnet flere ganger, som i 1948-1949.

LMFA også møtt noen klubber som NK Lokomotiva Zagreb i januar 1950, samt Frankrike og Frankrike B. Mot Frankrike En LMFA laget et 1-1 uavgjort i Casablanca i 1941.

På 9 September 1954, et jordskjelv rammet den Algeriske regionen Orléansville (nå Chlef) og forårsaket ødeleggelsen av byen og død over 1400 mennesker., 7. oktober 1954, den franske fotballforbundet og Maghreb innbyggere organisert en veldedig kamp for å skaffe penger til familiene til ofrene for katastrofal hendelse. I kampen for et utvalg av Marokkanere, Algerians og Tunisians utfordret landslaget til Frankrike i Paris Princes Park. Ledet av en stjerne Larbi Benbarek, Maghreb utvalget klarte å vinne med 3-2, en måned før Toissant rouge angrep gjorde i November 1954 av Algeriske National Liberation Front som markerte begynnelsen på den Algeriske krigen.,

begynnelse av Marokko (1955-1963)Edit

I 1955, det Kongelige Marokkanske Football Federation ble etablert på slutten av fransk protektorat av Marokko, som hadde vart siden 1912.

19. oktober 1957, på 2. utgave av den Pan-Arabiske Spill i Libanon, Marokko gjort sin debut som borger av et selvstendig land mot Irak, på Camille Chamoun Sports City Stadium, og trakk 3-3. I turneringen den Marokkanske team fått den første seieren til sin historie mot Libya, med det resultat av 5-1, for å deretter slo Tunisia 3-1 og få tilgang til semifinalen., Marokko ferdig i første omgang gruppe 1 av konkurransen, der banen i det Nord-Afrikanske dannelse endte bare i semifinalen mot Syria, 26. oktober 1957, til tross for 1-1 uavgjort, det var Syrere som gikk runden og er kvalifisert for finalen.

Fra 1957 til 1958, Marokko holdt mange hyggelige møter mot National Liberation Front team, representant for Algerie før sin uavhengighet i 1958. I 1959, de deltok for første gang i en internasjonal konkurranse, innledende runder av Roma-Ol 1960., Han kom på andreplass i en gruppe av tre lag, bak Tunisia, men bare for en ufordelaktig målforskjell. I samme år football federation av Marokko sluttet seg til FIFA.

I 1960, Marokko gjort sin debut i 1962 FIFA World Cup kvalifisering, å bli holdt i Chile. Satt inn i gruppe 2 til den Afrikanske kvalifikasjoner, det såg seg igjen mot Tunisia. Etter to kamper endte med en seier per side (2-1 for Marokkanere og 2-1 for Tunisians), 22. januar 1961 en play-off kampen ble spilt i Palermo, som endte i uavgjort (1-1). Marokko fortsatte med å vinne en mynt og kron., Etter å ha beseiret Ghana i CAF Siste Runden, den Marokkanske spillere fått tilgang til de siste kvalifiserende runde, mot Spania, som eliminert, Morokko med to seire (1-0 og 3-2).

I 1961, Marokko møtte for første gang to Europeiske landslag, Jugoslavia og Øst-Tyskland, og spilt den Pan-Arabiske Spill i Casablanca, å delta i gruppen av de seks lagene, og å vinne den. 6. September 1961, Marokko vant den største seier i sin historie mot Saudi-Arabia (13-1). De hadde også to seire mot et Europeisk lag, et enestående tilfelle, slo Øst-Tyskland 2-1 og 2-0.,

I 1963, den Marokkanske laget var nær ved å kvalifisere seg for African Cup. I den avgjørende play-off mot Tunisia, de ble slått 4-1 i Tunis og vant 4-2 hjemme, de var derfor eliminert. Ved Middelhavet Spill i Napoli, i 1963, de endte på fjerde etter en 2-1 nederlag i finalen for tredje sted mot Spania reserve team.

Første opptreden i internasjonale konkurranser (1963-1976)Edit

Marokko deltok for første gang i den siste fasen av en internasjonal konkurranse i 1964 Tokyo Ol., Etter å ha oppnådd kvalifisering under ledelse av velgeren Mohamed Massoun , den Marokkanere ble inkludert i en gruppe på tre lag på grunn av å gi avkall på Nord-Korea, og de spilt inn to strake nederlag mot Ungarn (6-0, de verste nederlag noensinne i Marokko) og Jugoslavia (3-1, til tross for den første fordelen, som scores i de andre minutters spill av Ali Bouachra).

I 1966, den Marokkanske fotballforbundet tilsluttet Næringslivets av Afrikansk Fotball og var i stand til å delta i konkurranser arrangert av CAF.,

Ved Middelhavet Spill i Tunis 1967, Marokkanere ble slått ut i første runde, og endte til slutt fjerdeplass i gruppe med Italia, Frankrike og Algerie.

Kvalifisere seg for Ol 1968, Marokko nektet å spille mot Israel, og til slutt ble erstattet av Ghana.

I to-års periode 1968-1969, teamet var engasjert i å kvalifisere seg for den Meksikanske Vm i 1970. Deres debut var positive, de eliminert Senegal (1-0) og Tunisia etter uavgjort, som på den tiden var nødvendig etter tre uavgjorte (som sist i Marseille, med 2-2)., I den siste runden av forberedelsene, mot Sudan og Nigeria, Marokko fikk fem poeng, og endte i forkant av Nigeria og kvalifisering for første gang i siste runde av vm. Kort tid etter, Marokko tapte den avgjørende play-off mot Algerie for å angi den siste fasen av 1970 Africa Cup of Nations.,

Marokko ble dermed den første African national team for å kvalifisere seg til vm etter å ha spilt i en eliminering turneringen (i 1934 FIFA World Cup i Italia, Egypt var den første African national team til å ta del i World Cup, men uten å ha spilt de kvalifikasjoner før). Den Marokkanske laget, trent av den Jugoslaviske Blagoje Vidinić, besto utelukkende av spillere i den Marokkanske serien, inkludert Driss Bamous og Ahmed Faras.,

På 3 juni 1970, mot Vest-Tyskland i front av 12,942 tilskuere, Marokko overraskende åpnet scoring med et mål i tjue-første spillet av Houmane Jarir. I andre halvdel, men Vest-Tyskerne scoret med Uwe Seeler og Gerd Müller og vant med 2-1. Lions av Atlas-så spilte mot Peru i front av 13,537 tilskuere. Denne gangen Marokkanere sluppet inn tre mål på ti minutter å tape 3-0. 11. juni 1970 eliminert Marokkanere trakk med Bulgaria 1-1, med et comeback mål i sixtieth spill av Maouhoub Ghazouani., Det var den første poeng er oppnådd ved en Afrikansk landslaget i World Cup.

I 1972 Africa Cup of Nations kvalifisering, Lions av Atlas styrtet Algerie, da de møtte Egypt, slo dem 3-0 i den første kampen, og lider en 3-2-nederlag på vei tilbake, men de er kvalifisert for det første tidspunktet for den siste fasen av kontinental turnering. I gruppespillet, hadde de tre 1-1 trekker mot Kongo, Sudan og Zaire og ble slått ut i første runde. Alle tre Marokkanske mål brakt signatur av Ahmed Faras.,

Kvalifisert for 1972 Ol med to seire og to uavgjorte, Marokko debuterte i Gruppe A med en hvit-ryddig uavgjort 0-0 med Usa, deretter tapte 3-0 mot Vest-Tyskland og beseiret Malaysia 6-0 med en Ahmed Faras hat-trick, kvalifisere for den andre runden. På grunn av nederlagene mot SOVJET (3-0), Danmark (3-1) og Polen (5-0), de ble eliminert.

I 1974 vm-kvalifiseringskamper, Marokko gått tre CAF kvalifiserende runder, går inn i den siste runden med Zambia og Zaire., Dårlig slått 4-0 hjemme ved Zaire, som vant to kamper på rad mot Zambia, og Marokkanere gikk til Zaire for retur kamp og tapte der 3-0, sluppet tre mål i andre omgang, etter at Faras forlate banen på grunn av skade. Marokko innlevert en klage, og prøver å få kampen til å spille igjen, og ikke vises på den siste utfordringen mot Zambia. Protesterte mot FIFA i protest, han har også bestemt seg for ikke å ta del i 1974 Africa Cup of Nations.

I 1974, Marokko spilte bare to kamper, både mot Algerie, for å oppnå en 2-0 seier og en uavgjort 0-0., Etter 1974, Marokko gjenopptok sitt vanlige FIFA og CAF konkurranser. De klarte å få kvalifisering for 1976 Africa Cup of Nations ved å eliminere Ghana i siste runde, men klarte ikke å kvalifisere seg til Ol 1976, som elimineres av Nigeria.

Mellom suksess og nederlag (1976-1986)Edit

Marokko, trent av den rumenske Virgil Mărdărescu og ledet av Ahmed Faras, tok kontinental tronen, og endte på første plass i siste runde av 1976 African Cup of Nations, i hans andre deltakelse i den siste fasen av konkurransen.,

Den siste fasen, i Etiopia, forutså en nyhet, de to første klassifisert i hver av de to grupper av fire lag ville ha møtt i en siste runde fra fire lag, i konkurranse tittelen Champion Afrika. Eliminering runder ble kansellert og erstattet med en mini-vm. 29. februar 1976, turneringen startet med de første kampene i gruppe A, men Marokko, som er inngått i gruppe B, som startet 1. Mars 1976., Satt inn i en gruppe med Sudan, Zaire og Nigeria, Mărdărescu er laget utlignet 2-2 med Sudan (Mustapha Fetoui ‘s Marokkanske mål på 5. og Ahmed Abouali på 58th minutt), så, takket være Abdel Ali Zahraoui mål på åttiande minutters spill, de slo Zaire., I siste kamp de vant et comeback 3-1 mot Nigeria (Nigeriansk mål på en 5. plass med en straff og Marokkanske trio med Ahmed Faras på 8., Abdallah Tazi på 19. og Larbi Chebbak på 81st), å få så første plass i gruppen og å kvalifisere seg for den siste runden (en gruppe fasen av fire lag) sammen med Nigerians, andre i stillingen i gruppe B. Den siste runden satte Marokko mot Egypt. Den Marokkanere, hadde en fordel med et mål av Faras, led uavgjort, men tok ledelsen to minutter før slutten av kampen igjen med Zahraoui og vant 2-1., Neste kamp mot Nigerians endte med en suksess, takket være to mål fra Ahmed Faras og Redouane Guezzar scoret i de siste åtte minutters spill å velte den foreløpige motstander nytte (2-1). Den siste kampen, mot Guinea, ville ha besluttet Afrikansk team Champion. 14. Mars 1976 i Addis Abeba, den Guineans, rettet til seier, tok ledelsen i den første omgangen, men fire minutter mot slutten av kampen Ahmed Makrouh scoret målet i finalen uavgjort (1-1), som ga til Marokko den første kopp av sin historie.,

Marokko deretter ikke klarte å kvalifisere seg til 1974 FIFA World Cup, 1978 FIFA World Cup og 1982 FIFA World Cup. I 1978 Africa Cup of Nations, de ble slått ut i første runde, mens på 1980 Africa Cup of Nations de vant tredje plass, slo i consolation-finalen Egypt 2-0. De så vant 1983 Middelhavet Spill, spilt på hjem, takket være en 3-0 suksess i finalen mot Tyrkia B.

Marokko ikke kvalifisere seg til enten 1982 Africa Cup of Nations, eller som av 1984 Africa Cup of Nations., I 1986 Africa Cup of Nations, de ble nummer fire, slått 3-2 i consolation-finalen ved elfenbenskysten (Marokkanske mål av Abdelfettah Rhiati og Mohammed Sahil).

Gylne Generasjon (1986-2000)Edit

Den påfølgende deltagelse i vm i fotball 1986 som fant sted i Mexico. Marokko, trent av den Brasilianske José Faria, hadde en gyldig team til rådighet, med Aziz Bouderbala, Salahdine Hmied, Lystig Krimau og Mohamed Timoumi.,

I Mexico, Marokko overraskende vunnet en gruppe med Portugal, England og Polen, takket være to uavgjorte mot engelsk og polsk lag og en 3-1 seier mot portugisisk (Abderrazak Khairi scoret to ganger og mål fra Abdelkrim Lystig Krimau). Men de ble knepent slått ut av Vest-Tyskland i første knockout-runde, takket være et mål fra Lothar Matthäus ett minutt fra slutten av ordinær tid. Marokko ble den første Afrikanske og Arabiske landslaget å ha passert den første runden av vm.,

To år senere, den Marokkanske team presenterte seg selv i 1988-African Cup of Nations som en rekke land med høye forventninger. Etter å ha vunnet første runde, de ble slått ut i semifinalen av Kamerun og endte på fjerde plass etter å ha tapt den consolation-finalen mot Algerie (1-1 etter ekstraomganger og 4-3 etter straffespark skudd).

Feil å kvalifisere seg for 1990 FIFA World Cup åpnet en periode med krise. I 1992 African Cup of Nations, laget ble slått ut i første runde., De gjorde ikke delta, da, enten i 1994 Afrika Cup eller i 1996 African Cup.

På slutten av tusenårsriket, Nord-Afrikansk team tok del i to påfølgende vm: i Usa i 1994 og i Frankrike i 1998. I begge tilfeller de ble slått ut i første runde, men i det andre tilfellet var nær ved å kvalifisere seg.,

I 1994, Marokko ble slått ut etter tre nederlag mot Belgia (1-0), Saudi Arabia (2-1, Marokkanske mål av Mohammed Chaouch) og Nederland (2-1, Marokkanske mål av Hassan Nader), mens i 1998 var de igjen i en kontroversiell måte., Etter å ha trukket i den første kampen med Norge 2-2 (mål fra stjerners Mustapha Hadji og Abdeljalil Hadda) og tapte 3-0 mot Brasil, Marokko trent av den franske Henri Michel tydelig slå (3-0) Skottland (mål av Abdeljalil Hadda og to mål av Salaheddine Bassir) i Saint-Étienne, men etter den tid som er kvalifisert så ut til å ha blitt oppnådd, de ble overkjørt i plasseringer av Norge, som var utrolig sterk i Brasil (2-1) scoret det avgjørende målet i de siste minuttene av spillet, takket være et mye diskutert straff.,

I 1998 Africa Cup of Nations, etter å ha vunnet sin gruppe, Marokko ble beseiret og eliminert fra Sør-Afrika (2-1). De klarte ikke å kvalifisere seg for 2002 FIFA World Cup.

Vanskelige årene (2006-2016)Edit

I 2012, landslaget vant 2012 Arabiske Nasjoner Cup, en turnering som er reservert for Arabiske landslag med et team består bare av spillere som spiller i den Marokkanske mesterskapet.,

Stigning (2016 i dag)Edit

landslaget vant mesterskapet i Afrikanske land i 2018, en turnering som er reservert for Afrikanske landslag med et team dannet bare av spillere som spiller i den Marokkanske mesterskapet. Tilbake til delta i den siste fasen av et World Cup etter 20 år i 2018 FIFA World Cup, Marokko gikk ut i første runde, etter to 0-1 nederlag mot Iran og Portugal. I siste kamp mot Spania de tok ledelsen 2-1, men var ikke i stand til å holde det, og fikk 2-2, til slutt klarte å eliminere Iran også., Marokko angitt 2019 AFCON med høy selvtillit, etter å ha spilt de tidligere vm. Imidlertid, til tross for tre strake gruppespillet vinner, Marokko, var sjokkerende slått ut av mindre kjente Benin i runden av seksten.