Site Overlay

Koala Facts

Share

hoe lang leven koala ‘ s?

De oudste wilde koala die door vrienden van de Koala werd geregistreerd, was een vrouwtje van meer dan 19 jaar oud. Over het algemeen is hun levensduur 7 tot 12 jaar. Koala ‘ s worden verouderd door de slijtage van hun tanden te beoordelen.

hoe groot zijn koala ‘ s?

de koala’ s van Northern Rivers zijn qua uiterlijk en grootte vergelijkbaar met de koala ‘ s van Queensland., Ze hebben een korte, dikke, grijze en witte vacht en zijn kleiner dan hun zuidelijke tegenhangers. Een mannelijke koala ‘ s gemiddelde gewicht is 7-8kg en een vrouw is 6-7kg. Dat is een beetje groter dan een basketbal als ze in een boom gekruld zijn.

in de wereld komen?in de hele regio paren koala ‘ s het hele jaar door, maar het paarseizoen piekt tussen November en januari.

Koala ‘ s zijn zo groot als een kleine jelly bean wanneer ze geboren worden; hun ogen zijn gesloten, oren aan hun hoofd geplakt en ze hebben geen vacht., Ze maken een precaire reis vanuit de cloaca, kruipen in de buidel van hun moeder en hechten zich aan een van de twee spenen van hun moeder. Koala joeys brengen de eerste 6 maanden van hun leven door in de buidel van hun moeder, en gedurende deze tijd groeien vacht en openen hun ogen. Van 7-12 maanden brengen ze hun tijd door op de buik van hun moeder, terug of dichtbij, om te leren navigeren door de boomtoppen en zich aan te passen aan een dieet van eucalyptusbladeren. De komende maanden worden doorgebracht in dezelfde omgeving als hun moeder als ze worden gespeend en volledig onafhankelijk., Vrouwtjes blijven vaak in hetzelfde gebied als hun moeders, maar jonge mannetjes verspreiden zich meestal.

the koala ‘ s breeding cycle
(bron: Bill Phillips. Aust Govt. Uitgeverij. 1990.)

wat eten koala ‘ s?

Koala ‘ s overleven voornamelijk op een dieet van eucalyptusbladeren, maar ze eten niet alle soorten eucalyptus. Hun voorkeur bomen in de noordelijke rivieren zijn bos rode gom, Hooghout en Moerasmahoniehout, hoewel ze eten veel andere Eucalyptus ook. De bomen koala ‘ s de voorkeur om te eten en te gebruiken als schuilplaats is afhankelijk van het specifieke gebied en de omliggende habitat., Voor de noordelijke rivieren worden vaak niet-eucalyptussen zoals Paperbarks en Zijeiken gebruikt. Het metabolisme van een koala is fijn uitgebalanceerd tussen voedingsbehoeften en energiebehoeften. Habitatverstoring verstoort het evenwicht omdat koala ‘ s verder moeten reiken voor hun specifieke voedselbehoefte.

Koala-boomvoorkeuren

Waarom kiest een koala een bepaalde boom in het forest om mee te voeden? Het besef van de extreme fussiness van de koala in haar keuze van voedsel dateert uit de tijd dat een koala voor het eerst in gevangenschap werd genomen in 1803., Het mislukken van vroege pogingen om koala ’s in het buitenland tentoon te stellen waar eucalyptusbladeren niet beschikbaar waren en de sterfte van veel koala’ s in dierentuinen, zelfs in Australië in de vroege jaren 1900, versterkte deze visie. Waarnemingen van voedselpatronen van koala ‘ s in gevangenschap toonden aan dat hun dieet op bepaalde tijdstippen van het jaar veranderde toen dieren bepaalde soorten eucalyptus verwierpen waar ze in andere seizoenen een sterke voorkeur voor hadden. Deze zelfde gewoonten zijn ook waargenomen in het wild.,

veldstudies lijken aan te geven dat de boomvoorkeur van koala’ s wordt beïnvloed door hun sociale organisatie, de structuur van de boom en de chemie van de bladeren. Waargenomen verschillen in de voorkeur van boomsoorten tussen geslachten, en de voorkeur voor individuele bomen binnen soorten, kunnen hun basis hebben in de sociale organisatie van de koala. Hoewel volwassen koala ‘ s zelden in dezelfde boom worden gezien en elkaar lijken te vermijden, vormen ze toch clusters waarin het thuisgebied van het dominante mannetje en meerdere vrouwtjes elkaar sterk overlappen., Het veelvuldig gebruik van een klein aantal bomen door deze koala ‘ s kan een communicatiemiddel zijn waardoor de samenhang van de cluster behouden blijft. Een andere theorie is dat de frequente teelt van de boom resulteert in veel nieuwe scheuten worden geproduceerd, die op zijn beurt trekt koala ‘ s.

de enige structurele kenmerken van bomen die volgens wetenschappers koala ‘ s lijken aan te trekken zijn boomomtrek en-hoogte. Het is duidelijk dat hoe groter de boom, hoe meer voedsel beschikbaar is en daardoor de noodzaak om tussen bomen te bewegen wordt verminderd. Dit vermindert dan de energie die de koala verbruikt en vermindert ook de kans op predatie.,

de voorkeur voor een klein aantal soorten binnen het enorme Eucalyptusgeslacht lijkt zijn basis te hebben in de chemie van de bladeren. Pogingen om deze basis vast te stellen hebben zich gericht op de voedingswaarde of de toxische eigenschappen van het blad en om verschillende redenen is geen echte basis vastgesteld.

sommige aanwijzingen waarom ze de ene boom boven de andere verkiezen, kunnen worden verkregen door de dieren in hun natuurlijke omgeving te bestuderen., Koala ‘ s nemen eerst bladeren terwijl ze op de rug van hun moeders rijden en worden zo vertrouwd met het gebladerte van de bomen die door hun moeders worden gebruikt, maar of dit hun latere soortkeuze beïnvloedt, is nog niet vastgesteld. Koala ‘ s trekken vaak een tak van bladeren naar de nabijheid van de neus voordat ze bladeren afwijzen of accepteren. Dit gebeurt zowel in een boom van een voorkeurssoort als wanneer ze in gevangenschap geconfronteerd worden met loof van verschillende soorten., Dit gedrag suggereert dat voorkeur browse voedsel wordt geïdentificeerd door de geur, maar wat ze eigenlijk ruiken nog steeds een mysterie blijft.

Eucalypt gebladerte wordt beschouwd als een slechte bron van voedingsstoffen. Men schat dat de totale hoeveelheid voedsel die een koala per dag eet (tussen 500gram en 1 kilogram eucalyptusblad) ongeveer dezelfde energie bevat als een kom Cornflakes! Geen wonder dat de dieren in de boom schijnbaar de hele dag slapen – ze hebben geen energie om iets anders te doen., De Eucalyptussoorten die door Koala ‘ s worden begunstigd, zijn die welke vaak op vruchtbare bodems worden gevonden, wat suggereert dat de kwaliteit van voedingsstoffen een ultieme factor kan zijn in de soortenvoorkeur. De voorkeurssoorten worden ook geassocieerd met drainage of ondiepe grondwaterstanden – een belangrijke factor in tijden van droogte en op andere momenten stimuleren van de groei van nieuwe tips waarvan is aangetoond dat ze rijker zijn aan voedingsstoffen dan oudere bladeren.

al met al is het hele probleem nog steeds mysterieus.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Wilson (Nursery Manager) van [email protected],org of telefoon 0413 339 554.

zoekt u koala ‘ s?

Koala ‘ s leven in een gebied door:

  • krasmarkeringen op boomstammen
  • scats op de grond
  • oproepen of geluiden – video van een mannelijke koala grunting
  • waarnemingen
  • let op alle tekenen van koala-activiteit en rapporteer waarnemingen aan ons, zodat nauwkeurige records van activiteiten en waarnemingen kunnen worden bijgehouden.

man of vrouw?

mannelijke koala ‘ s zijn over het algemeen groter dan vrouwtjes en hun testikels zijn soms zichtbaar. Ze hebben een langer, breder gezicht en als volwassenen zijn meer gespierd., Bij seksuele rijpheid (2 -3 jaar) ontwikkelen ze een geurklier op hun borst die eruit ziet als een vuile, verticale vlek in het midden van hun Bovenborst. Ze gebruiken deze geur om hun territorium op te eisen door het tegen de stammen van hun bomen te wrijven.

vrouwtjes zijn over het algemeen kleiner, met pluizigere oren. Ze hebben een ronder, zachter gezicht en zijn kleiner van formaat.

Dat gezegd hebbende, sommige vrouwtjes hebben brede gezichten en sommige mannetjes hebben mooie pluizige oren. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel met koala ‘ s.

waar leven koala ‘ s in de noordelijke rivieren?,

Koala ‘ s zijn wijd verspreid over de noordelijke rivieren van Nieuw-Zuid-Wales, hoewel hun aantal varieert afhankelijk van de beschikbare habitat. Er zijn regelmatig waarnemingen in alle lokale overheid gebieden van Ballina, Byron, Kyogle, Lismore, Richmond Valley en Tweed. Koala ‘ s komen voor in gebieden met uitgestrekt bushland, maar ze overleven ook in stedelijke gebieden, hoewel ze daar veel kwetsbaarder zijn voor bedreigingen zoals voertuigen, honden en zwembaden.

Koala ‘ s zijn bekend dat ze gebruik maken van werven en zelfs de straten van sommige steden en dorpen., Waarnemingen komen voor in Byron Bay, Kyogle, Clunes, Dunoon, Federal, Pottsville, Goonellabah en Wyrallah, om er maar een paar te noemen. In de meeste delen van de stad zijn Lismore koala ’s alledaags, maar er zijn zorgen dat het aantal koala’ s de laatste tijd is afgenomen omdat de habitat sterk is afgenomen en de rest gefragmenteerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *